Deputatul și directorul general al Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova, Adrian Candu a relatat în cadrul unei întruniri organizată de tineretul democrat, situația economică și politică a Republicii Moldova.

,,În acești 20 de ani de independență, R. Moldova n-are încă o strategie de dezvoltare a țării. Nu știm cum să ne dezvoltăm din punct de vedere economic, iar tot ceea ce se întâmplă la ora actuală în Europa și la nivel global ne afectează țara”, a declarat acesta.

Pentru ca R. Moldova să devină un lider și un centru regional de servicii, menționează că ar trebui să-și dezvolte relațiile mai mult pe latura bilaterală, să pună accent pe educație, pe progresul industriei alimentare și a agriculturii, ca viitorul țării să fie privit într-un context real.

Referindu-se la Uniunea Europeană, specifică că ar avea foarte multe probleme. În ultimii ani se denotă faptul că a pus bariere și condiții drastice pentru țările care urmau să intre în UE, în loc să-și revizuiască politicile pentru țările deja membre de ani de zile, cum e Grecia, Italia, Spania ș.a.

În ultimă instanță, evidențiază instabilitatea politică pe care o avem deja de 2 ani și ceva, acest lucru afectând țara din punct de vedere economic. Nu se simte nici un progres în această direcție, iar pentru a combate criza politică și nivelul sărăciei, ar fi bine ca președintele R.Moldova să fie ales cât mai curând de votul a 101 deputați. Aceasta conferă o credibilitate mult mai mare, ceea ce presupune că va exista o înțelege și o coaliție largă între partidele de guvernare.

Întrebat despre zvonul că PDM urmează să se alieze cu PCRM, a negat că ar fi adevărat. Afirmă că PDM își va respecta cuvântul, vor merge cinstit și corect pe o singură cale, adică ,,Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului’’.