http://www.upload-mp3.com/files/333948_5muvf/Reportaj%20Bibl..mp3

Biblioteca Națională pentru Copii ,,Ion Creangă’’ a lansat la 20 ianuarie 2011 Campania ,,Copiii Moldovei citesc o carte’’, cu scopul de a atrage cât mai mulți copii la lectură, de a citi cărți de valoare.

Campania a propus cartea ,,Farâme de suflet’’ de cunoscutul poet, prozator, filozof Aurelian Silvestru. E o carte ce poate fi considerată o sinteză a bogatei activități a scriitorului. Volumul tratează lecții de viață, probleme și aspecte primordiale ca rang ale existenței umane.

,,Este o carte născută din necesitatea de a-i ajuta pe oameni să-și mențină flacăra vie, a talentului și a omeniei, a bunătății și a credinței în Dumnezeu. E o carte cu adevărat de suflet pe care am făcut-o cu suflet și, cu siguranță, își găsește ecoul în rândul cititorului’’, a relatat Aurelian Silvestru.

Poetul Iulian Filip consideră că cartea e binevenită pentru acest proiect. Aplicarea proiectului  în  R.Moldova e mai mult decât indicată, pentru că a îndemna pe toate căile lumea la relația cu cartea bună e un vector al eforturilor conjucate ale scriitorilor, bibliotecarilor și pedagogilor. A reliefat că e un proiect de mare anvergură, împrumutat de la America, căci există acest proiect în America: ,,America citește o carte’’, pe care imensa Americă citește o singură carte. Poetul îndeamnă atât copiii, cât și maturii s-o citească. În opinia d-lui, e o carte de parabole, precisă, ce joacă niște categorii foarte sensibile cu care trăiește orice familie, orice școală.

După cărțile de maxime, după cărțile pentru copii, cărți cu un vector cognitiv, enciclopedic, evidențiat, după romanul ,,Cel rătăcit’’, Aurelian Silvestru a scris și aceste parabole care sunt deosebite de tot ce se scrie la noi.

Directoarea Bibliotecii Naționale pentru Copii ,,Ion Creangă”, Claudia Balaban a menționat că nu e criză în lectură, dar e criză de carte bună, fiindcă o bibliotecă care nu primește cărți noi timp de 3-4 ani, practic, se transformă într-un depozit de carte. De aceea, dacă vrem ca copiii să citească, trebuie să le punem la dispoziție nu doar carte nouă, ci carte de valoare, precum este cartea ,,Fărâme de suflet’’.

La promovarea ultimei lecturi a lui Aurelian Silvestru au participat și elevii mai multor instituții de învățământ. Ei susțin că le place creațiile scriitorului, fiind geniale, ce te-nvață și poți să le urmezi.

E într-adevăr o carte care place cititorului de orice vârstă, pentru că la orice vârstă avem nevoie de lucrurile care sunt reflectate în paginile cărții.

Campania de lectură a acestei cărţi se va desfăşura pe întreg teritoriul ţării până în noiembrie 2012 şi se va încheia cu o Conferinţă republicană de totalizare, la care vor participa cei mai buni cititori.