Clubul tinerilor liberali a organizat o conferință de presă cu tema ,,Viziunea Tineretului Liberal privind susținerea tinerilor din Republica Moldova”.

Președintele clubului, Ion Bargan a specificat că tinerii absolvenți se confruntă cu dificultăți la angajarea în câmpul muncii, continuă să întâmpine probleme privind asigurarea cu spațiul locativ, părăsind  R.Moldova pentru a se angaja în străinătate.

Tinerii din PL vin cu propuneri în ceea ce privește îmbunătățirea situației, menționând totodată, de necesitatea creditelor de finanțare a tinerilor antreprenori fără obligativitatea gajului.

,,Solicităm autorităţilor publice locale, eventual, cu spijinul Guvernului să elaboreze astfel de programe cu organizaţiile finanţatoare pentru a oferi posibilitatea de a achiziţiona un loc de trai. Aceasta ar fi o inițiativă pentru a menține tinerii în RM și să nu plece peste hotare’’, a declarat Maxim Guțu, consilier parlamentar.

S-a pus în discuţie şi adoptarea unui nou cod al educaţiei care să raspundă cerinţelor şi valorilor europene. Vicepreședintele tineretului liberal, Roman Andrieș a afirmat că actuala lege a învăţământului este una învechită și nu corespunde evoluţiei sistemului educaţional din RM.

Liberalii vor și realizarea unei reforme în domeniul burselor, dar și încetarea acumulării unei experinţe de lucru, pentru ca absolvenții să fie angajați în câmpul muncii imediat după finisarea studiilor.